• Destinatia:
  • Stele:   
  • Nume hotel (optional):
  • Cauta oras
Contact Mexonia
 
Solicit
Oferta!
Trimite-ne o cerere detaliata si primesti oferta in maxim 24h
Destinatia:
Plecare
Intoarcere
Nr. adulti Nr. copii
Avion
Hoteluri Rent a car
Avion + Hotel Transfer
GO!
Newsletter
GO
Nu rata cele mai bune oferte!

 

Despre Mexonia SRL


Firma Mexonia SRL a luat nastere la inceputul lui 2003, ca sistem de rezervari online pentru Europa. Clientii majoritari fiind francezii, germanii si italienii. In 2009 am decis sa atacam si piata romaneasca de vanzari offline pe partea de B2B si, de asemenea B2C. Secretul afacerii Mexonia SRL consta in parteneriatul cu cel mai mare jucator francez in turism online, cu vanzari de peste 2,5 milioane de bilete de avion si de 3 milioane de camere de hotel in 2011.

 

De ce este Mexonia mai ieftina decat altii?

 

1/- Costuri mici. Nu platim chirii pe sedii comerciale stradale. Functionam in doua imobile la curte, care ambele sunt proprietatea noastra. Nu platim chirii! Numar mic de angajati, datorita aplicatiilor concepute de noi, aplicatii care inlocuiesc o mare parte din resursa umana.

2/- Volum mare de vanzari online. Datorita volumului mare de vanzari, in special online,  furnizorii (hotelurile si companiile aeriene), ne dau tarife preferentiale.

 

Este sigura Mexonia? 

1/- Nu avem imprumuturi la banci. Nu functionam pe datorie. Afacerea a fost pornita cu banii nostri si dezvoltata numai din profit. Suntem de parere ca evolutiile mai lente sunt mai sigure.

2/- Avem mai multe domenii de activitate, care toate sunt profitabile. In cazul in care un domeniu devine neprofitabil este sustinut de celelalte activitati.

3/- Costurile fixe lunare sunt minime si toate cheltuielile sunt atent monitorizate. Nu platim chirii pe spatii comerciale somptuoase, nu platim multe salarii, activitatea fiind foarte bine optimizata prin aplicatii concepute de noi, deja achitate, special pentru a reduce la maxim costurile cu resursa umana.

4/- Suntem asigurati. Ambele imobile ale noastre, salariatii, repatrierea turistilor, magazinele, toate sunt asigurate la societatea Allianz Tiriac.

 

Puteti verifica societatea noastra, Mexonia SRL, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

 

Date Fiscale Mexonia SRL
CUI: 15238885, Nr. Inreg. J40/2738/2003
Sediu social: Intr. Andrei Barseanu nr. 4 bis, Sector 3, Bucuresti
Licenta Turism Tour-Operator nr. 5392

Contact:
Vodafone  +4 0722 337 302
E-mail [email protected]
 

 

Agentii Mexonia in actiune

 

 

Agentie de turism cu capital francez, cu suflu si experienta vest-europeana

intra pe piata romaneasca, cu planuri de 1,5 mil. euro in 2010.

 

Mexonia - furnizorul nr 1 de bilete de avion al agentiilor de prestigiu din Europa, cu peste 1,5 milioane de pasageri in anul 2008.

 

Sediul nostru este dotat cu aparatura de ultima generatie si mobiler modern

 

Mexonia este ramura a celui mai puternic tur-operator din Franta.

Furnizor de bilete de avion pentru agentii de turism din Romania. Calatoriile Mexonia sunt asigurate de Go Voyages SAS, capital: 117,500,000 EUR, RCS PARIS FRANTA 491 249 553 - Licenta turism nr. LI 075 07 0063 - Licenta IATA 202 29 252 - RCP : CGU Courtage Contract nr. 86070414, Garantie Financiara : APS.
Esti agentie si nu ai licenta IATA si vrei sa fii in acelasi timp competitiv? Ai licenta IATA, dar te-ai saturat de Amadeus?

 

Clientii Mexonia sunt intotdeauna veseli. Au si de ce :)

 

Mexonia are preturi negociate cu fiecare companie aeriana in parte si cu fiecare furnizor de lanturi hoteliere.

Mexonia iti propune zboruri in peste 1.000 destinatii, 50.000 de hoteluri oriunde in lume. Managementul Mexoniei este obsedat de calitate si perfectiune. Profita de experienta noastra de peste 6 ani in turismul vest-european. Servicii exclusiviste si customizate pentru calatorii speciale. Vrei transfer de la aeroport si inchirieri de autoturisme la destinatie? Iti propunem o gama larga de produse turistice, de la biletul de avion sec, caracteristic mediului de afaceri, pana la croaziere de lux.

Tarife discount pentru toate destinatiile. Doar 1 agent insarcinat cu rezervarea ta, contactabil 24/7.

Securitate maxima a datelor tale la rezervarile online facute pe Mexonia, garantate de leaderii mondiali in securitate online Thawte si Verisign, Fara surprize neplacute, consultantul Mexonia chiar se ocupa de tine.

 

Spatiul tau de recreere, cat timp agentul iti cauta cea mai buna varianta

 

Ai 8 motive sa rezervi cu Mexonia:

1/- Servicii exclusiviste si customizate pentru calatorii speciale.
Cu noi nu ai limite pentru vacanta ta. Depinde ce buget ai, noi iti facem toate poftele.

2/- Doar 1 agent insarcinat cu rezervarea ta. Contactabil 24/7.
La Mexonia discuti cu un singur agent.

3/- Fara surprize neplacute! Consultantul tau chiar se streseaza pentru calatoria ta.
Spre diferenta de agentiile de turism din Romania, noi nu doar iti dam voucherul dupa care uitam de tine.
Ne interesam permanent de situatia calatoriei tale.

4/- Know-how vest-european in turism
Experienta noastra de peste 10 ani in turismul vest-european ne ajuta sa-ti oferim servicii la standardele vest-europene.

5/- Preturi negociate pentru toate destinatiile. Satisfactia celui mai bun pret.
Deoarece avem prima mana de furnizori, preturile de la hoteluri sunt mai mici decat pretul de receptie,
Iar pretul pentru avion este mai mic decat daca-l cumperi de la compania aeriana direct.

6/- Zboruri in peste 20.000 de destinatii si peste 45.000 de hoteluri.
O varietate larga de destinatii, deci ai de unde alege.

7/- Securitate maxima la rezervarile online
Pe Mexonia, datele tale personale sunt in confidentiale. Folosim cele mai bune sistem de securitate online (Thawte si SSL). Poti avea siguranta certa a tranzactiei online.

8/- Mexonia este un tour-operator puternic si stabil datorat managementului vest-european
, cu experienta de peste 20 de ani in domeniu. Multitudinea de obiecte de activitate fac ca Mexonia SRL sa fie o societate sigura si de incredere.
 

 Cine spune ca nu putem sta si in aer liber?


INFORMATII UTILE

State din UE care permit intrarea pe baza cartii de identitate:

 

Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria

 

Conditii de calatorie (daca nu sunt indeplinite aceste conditii, seful punctului de trecere a frontierei romane poate dispune intreruperea calatoriei unei persoane):

 

- iesirea de pe teritoriul Romaniei este permisa prin toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului de persoane, cu conditia prezentarii cartii de identitate sau a pasaportului valabil, fara a se aplica stampila de iesire de catre Politia de Frontiera in oricare dintre aceste documente

 

- membrii de familie care nu sunt cetateni ai Uniunii Europene pot iesi de pe teritoriul Romaniei in baza unui pasaport valabil si a vizei de intrare, cu exceptia cazurilor in care obligativitatea obtinerii vizei este desfiintata in conditiile legii; membrul de familie care nu este cetatean al Uniunii Europene, dar care este in posesia unui document valabil, care atesta rezidenta pe teritoriul unui alt stat membru in calitate de membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene este scutit de la obligativitatea obtinerii unei vize. Politia de Frontiera nu aplica stampila de intrare sau de iesire in pasaportul persoanelor din aceasta categorie

 

- nu se afla in nici unul din cazurile de limitare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate

 

- minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali

 

 

Statele in care cetateanul roman nu are nevoie de viza de intrare sunt:Albania, Andorra, Antigua si Barbuda, Argentina, Bahamas, Barbados, Belize, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Brunei, Chile, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croatia, Dominica, Ecuador, El Salvador, Fiji, Filipine, Georgia, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Israel, Kiribati, Macao, Macedonia, Malaezia, Maroc, Mauritius, Mexic, Micronezia, Moldova, Monaco, Muntenegru, Nicaragua, Noua Zeelanda, Paraguay, Peru, Saint Kitts & Nevis, Saint Vincent & Grenadine, San Marino, Serbia, Sfantul Scaun, Seychelles, Singapore, Tanzania, Trinidad Tobago, Tunisia, Ucraina, Uruguay, Vanuatu, Venezuela, Zambia.

 

Pentru a calatori in aceste state, la iesire din tara, trebuie sa detineti pasaportul valabil si, de asemenea, sa indepliniti conditiile prevazute de legislatia in vigoare (vezi lista statelor care permit intrarea in tara pe baza cartii de identitate).

 

In tarile pentru care nu este necesara viza de intrare, cetatenii romani au dreptul legal de sedere, in fiecare stat in parte, o perioada de 30 - 90 de zile, intr-un interval de 6 luni (vezi Regimul calatoriilor cetatenilor romani in strainatate).

 

Pot fi facute mai multe calatorii in acest interval, dar totalul zilelor de sedere efectuate nu trebuie sa depaseasca 30 - 90 zile, de la data primei intrari in statul respectiv.

 

Dupa consumarea perioadei legale de sedere, cetateanul roman are obligatia de a parasi teritoriul statului respectiv, putand reintra, la finalul perioadei celor 6 luni, calculate de la data primei intrari.

  

Ce trebuie sa aveti in vedere la trecerea frontierei romane:

 

- verificati valabilitatea documentului de calatorie cu care intentionati sa tranzitati frontiera;

 

- documentati-va, in prealabil, la reprezentantele diplomatice din Romania ale statelor in care intentionati sa calatoriti, cu privire la conditiile particulare de intrare si sedere;

 

- in cazul in care va aflati la volanul unui mijloc de transport, care nu va apartine (proprietarul v-a imprumutat masina si nu va insoteste in excursie, masina este in leasing, etc.), pe langa documentele masinii, trebuie sa aveti asupra dumneavoastra o procura legalizata din partea proprietarului / firmei de leasing, in care se exprima acordul pentru efectuarea calatoriei in strainatate;

 

Nota: In cazul efectuarii unei calatorii in Turcia, conform informarii primite din partea autoritatilor turce cu privire la noile prevederi ale regimului importurilor temporare, persoanele care conduc autoturisme si nu sunt proprietarele acestora vor putea intra cu mijlocul de transport in aceasta tara, dupa prezentarea urmatoarelor acte traduse in limba turca:

 

- pentru autoturismele personale - in afara imputernicirilor facute intre persoane fizice, autentificate la notariat, consulat sau ambasada - documentele trebuie avizate de institutiile oficiale ale statutului de provenienta (vama, primarie, politie sau tribunal);

 

- pentru autoturismele apartinand asociatiilor de automobilism din tarile membre ale International Alliance si Federatiei Internationale de Automobilism, formelor de automobile sau altor persoane juridice vor fi prezentate imputerniciri care sa contina semnaturile si acordul consiliului de administratie sau al proprietarului firmei respective;

 

- pentru autoturismele inchiriate,se va prezenta contractul de inchiriere.

 

- pentru bunurile detinute (altele decat cele de uz personal), pastrati documentele de provenienta (achizionare) si aveti in vedere respectarea prevederilor legislatiei vamale din Romania;

 

- in cazul detinerii de armament si munitii, aveti in atentie respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 actualizata;

 

NU UITATI: legislatia romana pedepseste detinerea, traficul si consumul de droguri.

 

Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei calatorii in strainatate:

 

- respectati termenul de sedere in statele de destinatie si documentati-va, in prealabil, la reprezentantele diplomatice ale acestor tari din Romania, cu privire la conditiile particulare de intrare si sedere in fiecare dintre aceste state;

 

- in cazul pierderii, furtului sau deteriorarii documentelor de calatorie trebuie sa reclamati aceasta situatie, in cel mai scurt timp de la constatare, celui mai apropiat post de politie sau jandarmerie din acea tara;

 

Autoritatea respectiva elibereaza o dovada din care rezulta ca evenimentul reclamat a fost luat in evidenta, document ce este necesar la reprezentanta diplomatica a Romaniei din acel stat, pentru eliberarea unui pasaport consular valabil pentru intoarcerea in Romania, precum si in tara in vederea obtinerii altor documente.

 

- in cazul expirarii pasaportului, adresati-va misiunii diplomatice a Romaniei din tara in care va aflati, care este abilitata sa efectueze prelungirea documentului;

 

- respectati legislatia tarii in care va aflati; 

- pastrati toate documentele justificative ale cheltuielilor facute;

- aveti grija de propriile acte; 

- luati asupra dumneavoastra numai strictul necesar si doar banii de care aveti nevoie; 

- depuneti banii si valorile in seiful hotelului; 

- pastrati biletele de avion intr-un loc sigur; 

- lasati pasaportul in seiful hotelului si retineti o fotocopie legalizata; 

- nu treceti granita in masina altcuiva, pentru ca nu stiti ce se afla in ea; 

- nu va implicati in probleme legate de consumul si traficul de droguri (in unele tari exista chiar pedeapsa cu moartea pentru astfel de fapte); 

- nu duceti pachete peste granita pentru alte persoane, pentru ca nu se stie ce pot contine.

 

Tineti la indemana:

- harti cu trasee rutiere, ghiduri turistice cuprinzand reteaua hoteliera, obiective de vizitat, unitati de asistenta medicala, servicii publice;

- medicamente de uz curent;

- actele necesare deplasarii, iar, unde este cazul, fotocopii ale acestora;

 

Aveti in vedere:

- adresa si telefoanele Ambasadei Romaniei din tara unde calatoriti;

- principalele prevederi ale legislatiei tarii de destinatie si de tranzit;

- regulile aeroportuare si vamale;

- orarul mijloacelor de transport;

- obiceiurile si modelul cultural al tarii de destinatie;

- expresii uzuale in limba tarii de destinatie si tarilor de tranzit;

- limbajul gestual, care difera de la un continent la altul si, de multe ori, de la o tara la alta;

- insemnele personalului autoritatii de stat si ale mijloacelor tehnice din dotare;

- semnalele vizuale utilizate de fortele de ordine din tara respectiva; 

- modul de utilizare a diferitelor servicii publice; 

- prognoza meteo pentru zona vizitata; 

- interdictiile privind introducerea unor anumite obiecte sau produse alimentare in tarile de tranzit, precum si folosirea sau consumul acestora (de exemplu, in unele tari exista reguli stricte privind introducerea de tigari si alcool, precum si comercializarea acestor produse);

- valabilitatea permisului de conducere pentru perioada si tara in care te deplasezi; 

- regulile de circulatie ale tarii respective 

 

 

Politia de Frontiera Romana recomanda tuturor cetatenilor romani ce vor sa efectueze o calatorie sa se adreseze reprezentantelor diplomatice ale statelor respective in Romania, in vederea documentarii asupra conditiilor specifice de calatorie in fiecare dintre aceste tari.

 

Termen de sedere: 

- in statele membre ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria): maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni pentru fiecare stat in parte;

 

- in Spatiul Schengen (Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia) si Elvetia: maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni

 

- in Spatiul Economic European (Liechtenstein): maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni

 

- in tarile pentru care nu este necesara viza de intrare, in baza pasaportului valabil: o perioada determinata (maxim 90 zile), intr-un interval de 6 luni (Albania, Andorra, Argentina, Chile, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croatia (30 zile), Ecuador, El Salvador, Fiji (30 zile), Filipine (21 zile), Guatemala, Honduras, Hong Kong, Macao, Malaezia, Maroc, Moldova, Monaco, Nicaragua, San Marino, Singapore (30 zile), Sfantul Scaun (30 zile), Trinidad si Tobago (30 zile), Tunisia, Uruguay, Venezuela). Durata sederii, de regula, poate fi realizata doar intr-un singur stat

 

Dupa consumarea termenului maxim de sedere, cetateanul roman are obligatia de a parasi tara sau spatiul respectiv, putand reintra, la finalul perioadei celor 6 luni, calculate de la data primei intrari.

 

Dupa intrarea pe teritoriul unui stat pentru care nu este necesara obtinerea vizei de intrare, cetatenii romani care nu sunt cazati in unitati hoteliere au obligatia de a-si notifica prezenta si a se inregistra la autoritatile de politie locale in termen de cel mult 3 zile de la data intrarii.

 

Nu pot solicita autoritatilor locale obtinerea de vize pe termen lung, autorizatii de munca si nici prelungirea vizelor obtinute anterior.

 

Cetatenii romani au nevoie de viza de la reprezentantele diplomatice din Romania ale statelor pentru care nu este necesara obtinerea vizei de intrare, in urmatoarele situatii:

 

- pentru sederea pe teritoriul statelor respective pe o perioada mai mare decat cea legala de sedere 

- pentru casatorie sau reintregirea familiei 

- pentru studii ce depasesc perioada legala de sedere 

- pentru prestarea de activitati lucrative, numai in baza unui contract valabil obtinut

 

Cetatenii romani aflati in strainatate beneficiaza de asistenta si protectie consulara din partea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale statului roman, in conformitate cu legislatia romana si prevederile conventiilor internationale la care Romania este parte.

 

 

Conditii de iesire din tara pentru cetatenii romani minori

 

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

 

Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:

 

este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;

 

este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte;

 

Documente doveditoare ale decesului sunt:

 

- certificat de deces valabil si cu putere doveditoare pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii; 

- hotarare judecatoreasca de declarare a mortii, ramasa definitiva, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea certificatului de deces; 

- comunicare oficiala primita prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea unor certificate de stare civila. 

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului. 

- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila; 

- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:

 

- acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective; 

- statul (statele de destinatie); 

- perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria; 

- datele de identitate ale insotitorului respectiv; 

- extrasul de cazier judiciar al insotitorului; 

- documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).

 

Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie, Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara.

 

Insotitorul, care calatoreste in strainatate impreuna cu un minor, are urmatoarele obligatii:

 

- sa acorde ingrijire si supraveghere minorului pe toata durata deplasarii; 

- sa nu abandoneze minorul;

- sa nu incredinteze minorul altei persoane decat parintelui, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei prevazute in declaratie ori, in cazuri deosebite, autoritatilor straine competente in domeniul acordarii de asistenta si protectie pentru minori; 

- sa respecte scopul, ruta si durata deplasarii mentionate in declaratie, cu exceptia situatiei cand exista acordul ulterior al acestora cu privire la schimbarile intervenite; 

- in cazul disparitiei minorului pe perioada deplasarii in strainatate, sa anunte de indata autoritatile competente de pe teritoriul statului unde s-a produs evenimentul, precum si cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, solicitand eliberarea unei adeverinte in acest sens;

 - sa informeze de indata ce este posibil cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in cazul aparitiei unei situatii obiective de natura sa intrerupa calatoria, sa schimbe ruta, sa depaseasca durata calatoriei indicate de parinti sau de reprezentantul legal; 

- in cazul in care nu este posibila incredintarea minorului persoanei prevazute in declaratie, sa anunte imediat cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in vederea reunificarii familiale a minorului sau, dupa caz, sa se reintoarca in Romania cu acesta.

 

Minorul care calatoreste in strainatate insotit de cel putin unul dintre parinti sau de reprezentantul sau legal nu poate fi incredintat de catre acesta unei persoane de pe teritoriul altui stat, atunci cand fata de minor s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale.

 

Politistii de frontiera vor intrerupe calatoria minorului, chiar daca sunt indeplinite conditiile mentionate anterior, in urmatoarele situatii:

 

a) insotitorul este cetatean strain si nu face dovada faptului ca are dreptul sa se reintoarca in Romania, desi in declaratia parintilor sau, dupa caz, a reprezentantului legal se mentioneaza ca minorul se va reintoarce impreuna cu acelasi insotitor;

 

b) insotitorul a savarsit anterior una dintre infractiunile urmatoare, cu exceptia cazului in care a fost reabilitat pentru aceasta infractiune:

 

1. omor, omor calificat, omor deosebit de grav;

2. infractiuni privitoare la viata sexuala;

3. cersetorie;

4. lipsire de libertate in mod ilegal;

5. sclavie;

6. prostitutie;

7. proxenetism;

8. infractiuni privind traficul de droguri sau precursori;

9. infractiuni privind traficul de persoane si infractiuni in legatura cu traficul de persoane;

10. trafic de migranti;

11. trafic de tesuturi sau organe umane;

12. infractiuni de terorism;

 

c) insotitorul este cetatean strain si paraseste teritoriul Romaniei ca urmare a unei decizii de indepartare de pe teritoriul Romaniei, dispusa in conditiile legii, cu exceptia cazului in care este parinte al minorului si exista acordul celuilalt parinte;

 

d) insotitorului sau minorului i-a fost limitat, in conditiile prezentei legi, exercitiul dreptului la libera circulatie in strainatate pentru statul de destinatie ori pentru un stat care urmeaza sa fie tranzitat, in perioada in care urmeaza sa calatoreasca impreuna;

 

e) insotitorul nu este persoana careia i-a fost incredintata de catre instanta supravegherea minorului, atunci cand fata de acesta s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale;

 

f) minorul refuza sa iasa din tara, daca a implinit varsta de 14 ani.

zosi - accesorii dama, bijuterii Bratari barbati, bratari bile